Biltvätt Malmö

Biltvätt i Malmö

Om du är bilägare vet du att det medföljer många olika ansvarsområden, både skötsel av interiör och regelbunden service. Du måste alltså visa din bil mycket kärlek, men det kan ibland vara ett omständigt uppdrag. Särskilt om din bil ofta blir smutsig och många timmar går ut att tvätta den för hand. 

Vi kan först och främst konstatera att det finns få saker som drar till sig lika många blickar som en genomsmutsig bil. För de flesta av oss är det självklart att både lägga ner lika mycket pengar som omsorg på sin bil, därför är biltvätten ofta en kärt återseende. Och det är svårt att slå den välbehagliga känslan av att köra iväg i en fräsch och nytvättad bil. Vill du istället tvätta bilen själv hittar du enkla och bra guider hos GörDetMedRW där det finns massor med bra artiklar om bilvård.

Det är dock lättare sagt än gjort att veta vart man ska vända sig när man behöver rengöra sin bil, då det är en återkommande utgift som lätt kan bli dyrare än man önskat. Här hittar du som är bilägare i Malmö prisvärda biltvättar som garanterar att din bil blir skinande ren.  

Företag som erbjuder biltvätt Malmö

I denna sida kommer vi gå igenom och presentera de bästa biltvättarna i Malmöområdet där bilen tvättas för hand av kunnig personal som kan ge din bil den kärlek och omvårdnad som den förtjänar, oavsett om behovet är invändig eller utvändigt. 

I vår lista kan du lägga din energi på att jämföra olika tjänster efter dina egna behov och preferenser så att du på bästa vis får dina behov bemötta.

Olika typer av bilvård

Det finns olika typer av bilvård som utgår efter vilken grad av omskötsel som behövs, och behöver inte nödvändigtvis vara en enkel tvätt av karossen. Vi ska gå in lite djupare på de olika områdena i följande text så att du lättare kan avgöra vilka insatser som behövs och var du ska vända dig. Glöm inte att tvätta bilen ordentligt innan du visar den för en intresserad köpare.

Motortvätt

Något som många inte tänker på är vad som pågår under motorhuven. Det är lättare att ha i åtanke att en smutsig bil behöver tvättas, men ännu viktigare är det att hålla motorn ren – det är ändå den som är huvudrollsinnehavaren när det kommer till bilens funktion.

En enkel metod för att minska risken för att din bilmotor havererar är att eliminera smutsbeläggingar som kan orsaka slitage och rost. Dessutom är det enklare att se över motorn när det är fräscht och rent i dess komponenter. 

Motortvätt är inte bara nyttigt rent kosmetiskt utan förebygger också rost och påverkar i många fall hur bilen går. Till exempel så minskar risken för brand om det inte finns någon kvarliggande smuts som kan värmas upp, samt att en noggrant rengjord motor drar förhållandevis ofta jämnare och ger ifrån sig renare avgaser. 

Handtvätt av bilen

Du gör dig själv en otjänst om du tar genvägar, en automatisk biltvätt medför ofta onödigt slitage på kaross och rengör heller inte bilen lika grundligt som en handtvätt. 

Oavsett om du har fingerfärdigheten och kunskaperna som krävs för att grundligt rengöra din bil eller om du föredrar ett professionellt handlag så finns det gott om alternativt i Malmö att välja mellan. 

Allt från rengöring av fälgar till utvändig avspolning samt avfettning i olika steg spelar stor roll när det kommer till regelbunden skötsel av kaross. Med professionella och kvalitativa insatser försäkrar du att din bil står emot lera, regn och andra påfrestande väderförhållanden.  

Många har också vanan att göra det minsta absolut nödvändiga när de tvättar bilen på egen hand och uteslutar mer nogranna moment såsom rengöring  av bilens dörrgångar eller exempelvis hjulhus.

Är du å andra sidan av naturen en perfektionist så vet du säkert med dig hur du på bästa sätt ska rengöra varje hörn av din bil, men samtidigt så är det i synnerhet tidskrävande och det kan därför vara skönt att överlåta ansvaret på någon annan. 

Utvändig och invändig rekond

Här går vi in på mer finstilt rengöring som både innefattar utvändig och invändig skötsel av din bil. Rekond är en förkortning av rekonditionering, och förutom in- eller utvändig tvätt så ingår det också i denna metod att bilen vaxas och poleras – ett sätt att på bästa sätt förlänga lackens livslängd. 

Kort sagt, om din bil utsätts för slitage i förtid kan det innebära stora kostnader – oavsett om det i värsta fall handlar om en helt ny lackering eller enbart foliering för att bevara det underliggande ytskiktet.

En rekond åtgärdar en hel del olika envisa problem som din bil utsätts för med tiden, exempelvis imperfektioner orsakat av blåst, bitande kyla eller vägsalt. 

Vidare så ingår det bland annat avfettning som avlägsnar beläggningar och ingrodd smuts. Sedan efterbehandlas enligt standard din bil genom att den poleras, som jämnar ut och behandlar repor. Ofta rekommenderas man också att vaxförsegla bilen efter polering.

När det kommer till en invändig rekond så är det regelrätt skötsel utan några konstigheter. Dammsugning är huvudrollsinnehavaren och vanligtvis avlägsnas golvmattorna för att rengöras separat och sedan torkas. Panelerna rengörs ofta med handputsning där även lister och material i dörrkarmarna tillgodoses. 

Det finns dessutom behandlingar som tar bort odörer och dofter – medan våtrengöring också tar bort envisa fläckar på sätena.
Oavsett behov så finns det många alternativ när det kommer till bilrekond Malmö. 

Keramiskt lackskydd

Detta kan kallas för ytbehandlingarnas Rolls Royce, då det ger ett idealiskt skydd mot exempelvis smuts, fukt, direkt solljus, insekter, vägsalt  – ja, så gott som allt som inverkar negativt på karossen. Dessutom ger det ett en elegant glans.

Men även om det per automatik framtidssäkrar din kaross under ett antal år så kan du också förlänga dess verkan med rätt efterbehandling – det vill säga att du tvättar bilen regelbundet. Detta försäkrar både lackskyddets förmåga att avvisa smuts samt gör det lättare för dig att rengöra karossen. 

Keramisk lackskydd utförs i regel professionellt, då mycket av den omsorg som läggs på lackskyddet också är förberedelse – det vill säga grundlig rengöring innan lackskyddet läggs på. 

På denna sida kan du jämföra olika tjänster och företag i Malmö där keramiskt lackskydd ingår och efter eget tycke välja det bästa alternativet för dig.  

Polering av bilen

Att polera din bil är en grundförutsättning för omvårdnad men tjänar också ett viktigt syfte då det avlägsnar föroreningar och minimerar oxider i lacken. 

Vid polering avfettas din kaross som första moment – många avfettningsmedel är i regel skonsamma och miljövänliga för att inte göra mer skada än nytta. I moment två så rengörs bilen noggrant och grundligt, och moment tre är när bilen poleras med syftet att avlägsna repor, och som ovan nämnt, oxider. 

Miljövänlig biltvätt i Malmö

Det finns en rad olika biltvättar i Malmö som möter de olika miljömässiga krav som ställs. Exempelvis används biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel och specialanpassade metoder för att rengöra din bil (till exempel mindre mängder vatten).

Att minska miljöpåverkan är inte bara bra för naturen men också bra för din bil, då du erhåller en behandling utan skadliga kemikalier samt vattensnåla tvättmetoder som minskar risken för onödigt slitage av din kaross.  

Detta är i synnerhet tidskrävande och innebär stor omsorg, och vi rekommenderar alltid att du vänder dig till en biltvättservice, inte bara för att det krävs tålamod för uppgiften utan också mångårig erfarenhet och stora kunskaper.

Tvätta din bil i Malmö

Upphämtning av bilen inför biltvätt i Malmö

I många fall behöver du knapp ta steget över tröskeln när du överlåter ansvaret till någon annan att tvätta din bil. I Malmöområdet erbjuder många biltvättar upphämtning samt hemkörning av din bil.

Genom att bilen hämtas direkt från din uppfart eller parkeringsplats så sker rengöring på dina egna villkor, med en garanti att uppgiften utförs på bästa möjliga sätt.

Bevara bilens nyskick med bilrekond i Malmö

Invändig och utvändig rekond av din bil innebär en markant längre livslängd och att nyskicket av din bil bevaras. 

Eftersom din bil är en investering som kommer följa med dig i många år framöver ska du också säkerställa att skicket inte försämras i onödan. Med rätt professionellt handlag och regelbunden bilvård kan du bevara din bils nyskick från dag ett till tillfället då du lämnar över nycklarna till någon annan.

Vill du ta del av kvalitativ bilrekond i Malmö ska du läsa vidare på den här sidan – här hittar du de bästa företagen som erbjuder tjänster inom biltvätt.

Priser för biltvätt Malmö

Vi har lagt ner mycket möda och många timmar på att sammanställa och presentera de mest förmånliga och främsta biltvättarna i området. Här kan du i lugn och ro jämföra utbud av tjänster och priser i Malmö för all slags generell biltvätt, rekond, polering och vaxbehandlingar. 

Låt oss ta hand om arbetsbördan att sålla fram de bästa erbjudanden för biltvätt i malmö, på så vis kan du lätt och överskådligt välja rätt tvättservice utefter dina egna villkor och lägga din energi på annat – varför anstränga sig i onödan? 

Rekond Malmö

Från 2999 kr

Det finns många olika typer av rekond som du kan välja mellan, till exempel övergripande rekond som innebär de grunder för att rengöra och bibehålla ett gott skick av din bil utefter behov.
Vid en helrekond så är det som namnet antyder en heltäckande biltvätt där bilen rengörs inte bara utvändigt med även invändigt och bilens alla kosmetiska beståndsdelar ses över och behandlas. 

Polering av bil

Från 1499 kr

Maskinpolering erbjuds i en rad olika prisklasser i Malmöområdet och innebär ett förarbete av noggrann rengöring för att poleringen ska möjliggöra avlägsnande av oxider och repor. Detta är en investering som innefattar att din kaross stöter bort smuts och står emot olika slags väder samt säsonger.

Invändig rekond

Från 350 kr

Invändig rekond är ett populärt alternativ för de flesta bilägare där det ingår bland annat dammsugning, tvätt av golvmattor, rengöring av paneler och plast samt lister och karmar.

Keramiskt lackskydd

Från 4000 kr

Ta del av ett flerårigt skydd som inte bara avvisar smuts men även åtgärdar blekningar, repor och annat slitage som din bil utsätts för. Ett keramiskt lackskydd gör också din bil markant enklare att rengöra och resulterar i en glans inte likt något annat.

Fördelar med bilvård Malmö

 • Upphämtning och hemkörning av din bil
 • Miljövänliga medel och rengöringsmetoder
 • Spara tid och kvalitetssäkra rengöringen av din bil 
 • Ett stort urval av många olika tjänster och prisklasser
 • Certifierade och professionella biltvättar med garantier 
 • Undvik repor och slitage från automatiska maskintvättar
 • Reducera värdeminskning på din bil och motverka slitage i förtid

Nackdelar med bilvård Malmö

 • Tidskrävande att tvätta bilen på egen hand
 • Mindre grundlig rengöring vid automatisk maskintvätt
 • Maskintvätt kan innebära risk för slitage och orsaka repor på kaross
 • Mindre miljövänligt att inte överlåta ansvaret för bilvård till ett företag

Frågor och svar om att tvätta bilen i Malmö

Vad kostar en biltvätt i Malmö?

Det finns olika metoder för att rengöra en bil, exempelvis rekond (invändig) där priset i regel är från 350 kr, medan helrekond (in- och utvändig) där polering och vaxbehandling ingår kostar från 1499 kr i snitt.

Är det bra att tvätta bilen själv?

Nej, på grund av miljöpåverkan och att det i regel blir en större kostnad. Men handtvätt är ett betydligt bättre alternativ än automatisk maskintvätt om man vänder sig till en professionell biltvätt som dels är mer miljövänlig och rengör din bil mer grundligt än om du skulle göra det på egen hand.

Vilka erbjuder bäst biltvätt i Malmö?

Det finns många biltvättstjänster i Malmö som erbjuder en rad olika tjänster, här hittar du de främsta biltvättarna med bäst villkor och priser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen